Longboard Nederland

Longboarden in NL

In eind jaren ’50 hadden de surfers van Hawaii bedacht dat wanneer er geen golven waren ze op straat hun boarden voort konden zetten op een extra lang skateboard, de Longboard. De straten van Hawaii en Californië werden speelterrein voor de surfers, Longboarden werd geboren als deel van de surferscultuur.

In de jaren ’70 was er een grote stijging in het aantal skateboarders door de introductie van urethane wheels. Deze waren steviger en duurzamer dan z’n voorganger. Maar in de loop van de jaren ’80 werd er steeds minder geskateboard door hoge verzekeringskosten en rechtszaken

Pas begin jaren ’90  toen skateboarden echt goed van de grond kwam, in de tijd van Tony Hawk, ging men langzamerhand steeds meer skateboarden en boardsports waren toen vol in opkomst. Waaronder de nog steeds aanwezige populariteit van  Longboarden.

Omdat Nederland lekker vlak is en goed geasfalteerde wegen heeft zie je afgelopen jaren een behoorlijke increase in het aantal boarders. Men pakt de Longboards naar de trein, werk, de metro of gewoon voor je plezier een rondje boarden. Het is geen trickboard maar je kan er juist heel tof mee downhill slalommen waar een skateboard minder sterk in is.

 

 

Comments are closed.

>